26.05.2024

Novo: MEVA AluFix opažne plošče za stebre

Meva AluFix opažne plošče za stebre

Enostavnost uporabe in prilagodljivost sta zaščitna znaka opažnega sistema MEVA AluFix. Uporabljamo ga lahko za najrazličnejše aplikacije: za betoniranje temeljev, sten in celo talnih plošč. Zaradi nizke teže, ki jo omogoča uporaba aluminija, je ta opažni sistem nadvse primeren tudi za ročno postavljanje – še zlasti tam, kjer ni mogoč dostop z žerjavom ali avtodvigalom.

Vsestranski in fleksibilen opažni sistem MEVA AluFix pa zdaj ponuja še več. Dobil je nove opažne plošče, narejene posebej za betoniranje stebrov. Plošče v izvedbah dolžine 150 in 300 cm omogočajo izjemno natančno vlivanje betonskih stebrov s stranico do 60 cm, pri čemer lahko širino stebrov prilagajamo v korakih po 5 cm.

Lažje rokovanje, postavljanje in ponovna uporaba

Sredinsko naluknjana zadnja stran vzdržljive alkus plastične obloge – ta se lahko pohvali s kar 7-letno garancijo – poenostavi ročno vrtanje lukenj za vezne elemente. Posebni alkus čepi pa omogočajo, da te izvrtine pri naslednji uporabi opažne plošče neopazno zapremo z enakim materialom.

Nizka teža opažne plošče (20,70 kg/m2) in profil z ergonomskim oprijemom ob tem zagotavljata lažje rokovanje z manjšo obremenitvijo za delavce.

Izjemno visoka nosilnost opažnih plošč AluFix za stebre

Vsestranske možnosti uporabe so zagotovljene. Opažne plošče za stebre so opremljene z vsemi preizkušenimi funkcijami sistema AluFix, poleg tega pa jih je mogoče uporabljati tudi kot običajne opažne plošče za ostale aplikacije.

Njihova nosilnost za sveži beton znaša 50 kN/m2 pri treh vrstah veznih elementov in kar 75 kN/m2, če uporabimo štiri vrste veznih elementov, podpornike in podstavke.

Meva AluFix opažne plošče za stebre

Dolga življenjska doba in vrhunski rezultati betoniranja

Modularni sistem MEVA AluFix, sestavljen iz zaprtih aluminijastih profilov z visokokakovostno prašno prevleko, majhnim številom povezovalnih elementov ter široko izbiro različnih višin in širin opažnih plošč, lahko enostavno prilagajamo različnim geometrijam, kjer zagotavlja vrhunske rezultate pri betoniranju stanovanjskih in poslovnih objektov ter nizkih gradenj, pri obnovitvenih delih, pa tudi pri betoniranju za potrebe urejanja okolice in krajinske arhitekture.

Lastnosti in posebni poudarki

  • Nove opažne plošče za betoniranje stebrov 300/75 in 150/75 lahko uporabljamo tudi kot običajne opažne plošče AluFix, saj imajo odprtine za vezne elemente na enakih mestih.
  • Z njimi lahko betoniramo stebre s stranicami do 60 cm, širino stranice lahko prilagajamo v korakih po 5 cm.
  • Nosilnost za sveži beton 50 kN/m2 s 3 vrstami veznih elementov in 75 kN/m2 s 4 vrstami veznih elementov, podporniki in podstavki.
  • Alkus plastična obloga s 7-letno garancijo.
  • Posebni alkus čepi za zapiranje izvrtin za naslednjo uporabo, ki se povsem poravnajo s površino opažne plošče.
  • Privarjene matice DW-15.
  • Združljivost z veznimi elementi in prirobnicami MEVA.
  • Prašno barvani nosilni elementi za enostavno čiščenje.
  • Podstavki za enostavno sidranje in preprečevanje dviganja opaža.

Poenostavite delo in poskrbite za najboljše rezultate

Opažni sistem AluFix z novima opažnima ploščama in veznimi elementi za betoniranje stebrov zdaj še bolj poenostavlja delo in omogoča doseganje še boljših rezultatov. Večja produktivnost, lažje delo na gradbišču in natančnejši končni rezultat so glavni razlogi, zakaj izbrati ta opažni sistem nemškega proizvajalca MEVA.

V Sloveniji ga lahko kupite ali najamete pri nas, v podjetju Viba. Obrnite se na naše strokovnjake, ki vam bodo med drugim s posebno programsko opremo izdelali tudi načrt opaženja – za najboljše rezultate ter največji prihranek časa in denarja.

Pokličite 041 624 060 ali pišite na info@viba.si.

List s tehničnimi podatki

Vir: MEVA

Potrebujete pomoč pri načrtovanju in izvedbi vašega projekta?info@viba.si ali 041 624 060